vrijdag 11 september 2020

weekbrief

 

Week van 14 - 18 september

Thema; /

Jammer genoeg kunnen we elkaar niet zo vaak zien en spreken. Je kan me altijd mailen op mdeboeck@octopusschool.be.

Wat gaan we doen….

 - Maandag gaan we met de bus op schoolreis naar 'De schuur' in Borsbeek

Gelieve je kleuter een rugzak mee te geven die hij/zij zelf kan dragen met boterhammen, een drinkbus met water, een stuk fruit en nog een tussendoortje mee te geven. Hou het weer in het oog en kleedt je kleuter ernaar want we zijn vaak buiten om te spelen, wandelen, klauteren...Een stevige wandelschoen is aangeraden.

-       --  Dinsdag gaan onze haaien weer zwemmen. Vergeet de zwemzak niet en het fluohesje dat we nodig hebben wanneer we wandelen (ook op maandag hebben we dat nodig bij het wandelen). Heb je geen fluohesje meer dan kan je er eentje kopen  op het secretariaat.

G   Gelieve lange haren in een staart te doen voor de zwemles!

-    -Woensdag hebben we voor de eerste keer een yogalesje onder een stralende hemel.

       Gemakkelijke kledij en schoenen die je kleuter weer zelf aan- en uitkrijgt zijn      aangeraden

-      - We werken verder aan onze groeimuur en maken kennis met onze 'grote vrienden' van het 3de leerjaar 

   - We maken een verjaardagskalender zodat we zien wie wanneer jarig is in onze klas 

   - Donderdag gaan we turnen en in de namiddag naar Rollebolle in Mechelen. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers om een groepje kleuters te begeleiden. Je kleuter draagt sportieve kledij en schoenen die je kleuter zelf aan- en uitkrijgt en fluohesje

N  Noteer op het briefje (in het mapje) of jij onze begeleider wil zijn. Je komt dan tegen 13u naar ginder. Om 14u35 hebben we gedaan. We nemen de bus terug rond 15u09 tegenover Colruyt. Ouders mogen hun kleuter komen afhalen aan de sporthal Plaon in Mechelen, zo zijn we met minder kleuters op de bus. Duidt het aan op het invulbriefje in het mapje. Je kleuter zal de boekentas mee hebben (zo hoef je niet meer langs school)

   - Vrijdag is het 'Strapdag' en gaan we na wie er stappend of trappend naar school gekomen is. Het is de bedoeling om 'actief' naar school te komen. In de klas schilderen we hoe we naar school kwamen en schrijven het erbij. In de namiddag turnen we samen met de kleuters van juf Ellen. We gaan dus veel bewegen deze week!


   - Op vrijdag krijgen we, dit schooljaar, geen 'fruit van school' meer. Je voorziet dus iedere voormiddag een stuk fruit. In de namiddag mag een koek of fruit of groenten...

 

Wat brengen we mee? 

- Maandag; rugzak met boterhammen, drinkbus met water, fruit en nog tussendoortje, ev. zonnehoedje, zonnecreme? (geen heen en weermapje) 

- Dinsdag; haaien brengen zwemzak en fuohesje mee 

- Donderdag; sportieve kledij en schoenen die je kleuter zelf aan- en uitkrijgt en fluohesje!


Welke woorden gaan we leren?

vandaag, gisteren, morgen, vervoermiddel

 

Belangrijke data

-    Dinsdag 15 september is het een algemene infoavond voor de kleuterschool. Hier wordt het reilen en zeilen van een dagje in de klas wat nader toegelicht. Iedereen van harte welkom ! Hiervoor zullen inschrijvingen volgen om het coronaproof te laten doorgaan.

-    Donderdag 17 september is het Rollebolle in de Ploan in Mechelen. Dit gaat door van 13u tot 14u35. Meer info volgt hierover nog want we hebben jullie hulp nodig om heen en weer te geraken.

-  Maandag 5 oktober komt de schoolfotograaf

-  Maandag 12 oktober is het geen school

 

Groetjes juf Marijke en juf Steffie