zaterdag 5 september 2020

belangrijke weetjes

 

Beste ouders,                                                                        sept 2020

 

Hier heb je een briefje met belangrijke weetjes.

 

*juf Marijke werkt dinsdag niet, juf Steffie neemt de klas over.

*de haaien zwemmen op dinsdag. De eerste groep vertrekt om 8u30 en zijn om 8u50 in het water tot 9u20. De volgende groep is om 9u20 in het water tot 9u50

* de haaien gaan, bijna wekelijks, voor een half uur naar het eerste leerjaar. Daar leren ze de werking kennen en de omgeving zodat de overgang naar het eerste leerjaar vlot verloopt.

* donderdag en vrijdag gaat de hele klas turnen. Gelieve je kleuter dan steeds gemakkelijke kledij aan te doen, geen kousenbroek.

* op maandag gaan we steeds wandelen met onze kleine vrienden van Kc. Sportieve kledij aangepast aan het weer is aangeraden. Ook bij regen gaan we wandelen.

* woensdag is er ook yoga en dragen we gemakkelijke kledij en schoenen die we zelf uit en aan krijgen. We doen ook vaak massage, gelieve hiervoor een grote handdoek mee te geven met je kleuter die een heel schooljaar in de klas blijft. Noteer er duidelijk de naam van je kleuter op.

* wekelijks komt Pistache, onze franstalige muis, een verhaal vertellen.

* woensdag is de school gedaan om 12u05.

*voor de hygiëne vragen wij geen zakdoeken mee te brengen maar wel een doos zakdoeken die de kinderen gebruiken in de klas en een pak natte doekjes voor het toiletbezoek. Ik vermeld wel in de weekbrief wie wat mag meebrengen.

*maandelijks genieten de kleuters van wisselklas waarbij ze zelf mogen kiezen in welke kleuterklas ze die namiddag gaan spelen.

*schrijf op alles wat je met je kleuter meegeeft duidelijk de naam a.u.b.

*brik, blik, papiertjes...laten we thuis. Een brooddoos, koekendoos en een drankfles breng je mee. In de drinkbus zit water of melk. In de voormiddag eten we altijd fruit of groenten, in de namiddag mag een koek of fruit.

*indien er belangrijke (medische) gegevens zijn over je kleuter verwittig de leerkracht dan zo snel mogelijk.

*verjaardagen worden gevierd in de klas. De kleuters mogen geen individuele geschenken meebrengen. Wie wel iets wil geven, zonder verplichting, mag een geschenkje kopen voor de klas van ons verlanglijstje.

Snoep, drank, chips… zijn niet toegelaten om te trakteren. We opteren voor groentjes of fruit. Op het web vind je originele traktaties of kijk op de blog naar wat anderen meebrachten!

*als je wil weten wat je kleuter zoal doet in de klas, kan je steeds een kijkje nemen op de weblog die je vindt op www.octopusschool.be.

Vrijdagavond staat steeds de wekelijkse brief op de blog van onze klas KD. Gelieve in te schrijven op de mailchimp, zo blijf je steeds op de hoogte wanneer er zich veranderingen op de blog voordeden.

* onze ‘grote vriend’ zijn de kinderen van het 3de leerjaar. Samen gaan we naar het park, koken en knutselen samen…

 

 

Zo, dat was het. Als je vragen hebt of er is een probleem...

Wij zijn er steeds voor jullie en je kleuter.

 

Groetjes juf Marijke en juf Steffie