vrijdag 11 december 2020

weekbrief

 

Week van 14 -18 december

Thema; Kerstmis


Gelieve je kleuter te controleren op luizen. 

Tip; iedere keer wanneer je het haar wast van je kleuter ga je er enkele keren door met een luizenkam, ook al heeft je kleuter geen luizen.Leg een kam in de douche of aan het bad dan wordt het een gewoonte.

Door de koude en het vele handen wassen zijn er al vele kleuters met kloven aan de handen. Je mag altijd handcrème meegeven, dan geef ik hen regelmatig wat crème om de handen te voeden. De crème mag dan in de klas blijven en wordt alleen voor je eigen kleuter gebruikt.


Wat gaan we doen….

 - Maandag werken we verder aan ons knutselwerkje en maken ook iets voor de bewoners van Borgerstein, dit voor de warmste week.

- Het is dan ook wisselklas en we gaan wandelen.

- Dinsdag spelen we spelletjes en werken we onze brieven af. We spelen en verpakken in onze geschenkenwinkel, rekenen af en noteren bestellingen...

- Woensdag gaan we koken. We maken pastasaus (die we donderdag eten tijdens ons feestje). Hiervoor brengt je kleuter (dinsdag) een groente mee  (niet gewassen of versneden en geen tomaten a.u.b.) bv. courgette, paprika, wortel, aubergine...

(ps; we mixen de saus)

 We hebben een 'kerstdans' geleerd, dit kregen we van de 'geheime brigade'. We dansen dit met de hele school want ons jaarthema is 'samen in beweging'!

- Donderdag starten we de dag met turnen. We dekken de tafel voor het Kerstfeestje in onze klas en koken onze pasta. De genodigden zijn de kleuters van juf Petra, zij voorzien het dessert.

Die dag brengt je kleuter geen boterhammen mee en ook geen tussendoortje voor de namiddag want dan smullen we ons dessertje op.

- Vrijdag spelen de kleuterjuffen een poppenspel en hebben de zeepaarden een lesje schrijfdans. Vergeet je bestelling van het oudercomité op te halen!


  

Wat brengen we mee?

- maandag; rapportjes (voor diegene die dit nog niet meebrachten naar school)        

          grote, herbruikbare zak met de naam van je kleuter erop 

               (hierin komen de tekeningen en nieuwjaarsbrieven, 

                knutselwerkje, contractjes van je kleuter)

- dinsdag; een groente voor onze saus (paprika, courgette, wortel, aubergine...geen tomaten a.u.b.)

 

Welke woorden gaan we leren?

kerstversiering, slinger, verlichting, inpakken, strikken, geschenkjes, wensen

 

Belangrijke data 


Een fluohesje kan je altijd op het secretariaat aan kopen.

- Vrijdag 18 december; bestelling oudercomité ophalen

 

Groetjes juf Marijke en juf Steffie